Mazsolaavató

A Gy. Szabó Béla Általános Iskola elsősei iskolába lépésük óta ismerkednek a mesebeli Mazsolával, a kismalaccal. Iskolánkban ők a kis”Mazsolák”, akiket nagy szeretettel vártunk, s fogadtunk.

Szeptember 24-én, pénteken kicsit életre kelt az olvasott mese és Mazsolaavatóra vártuk kis elsőseinket. Ezen a játékos délutánon a mesebeli 7 próbát kellett teljesíteniük ahhoz, hogy a ruhájukra tűzött virágokra színes szirmokat gyűjtsenek. Természetesen segítséget kaptak a „szirmos néniktől”, akik próba elé állították ugyan őket, de számíthattak a támogatásukra. A 27 kis Mazsola boldogan szaladgált feladatokat keresgélve az iskola udvarán a szép őszi napon. Amíg a kicsik sziromszerző úton voltak, az alsó tagozat többi osztálya sem tétlenkedett, mozgalmas délutánjuk volt. Várta őket a tornateremben berendezett ügyességi akadálypálya, egy színes óriáscsúszdás légvár és a kapu előtt, utasokra vágyó lovaskocsik.

A délután legszínesebb programja azonban a Langaléta Garabonciások vásári komédiás interaktív műsora volt. A Langaléta Garabonciások sok éve járják már az országot-világot gólyalábaikon, s ejtik ámulatba a tisztelt „kurtalábú” publikumot. Eszközeik óriásbábok, hangos muzsikálások, s ravasz szófacsarások. A közönség közé vegyültek, megviccelték őket: kicsiket és nagyokat a játékokba, tréfás vetélkedőkbe bevonva teremtettek feledhetetlen hangulatot. Nem hiszem, hogy a környékünkön lenne még egy olyan ügyes kötéltáncos, mint a mi kis elsős lánykánk volt!

Szeretném megköszönni az iskola dolgozóinak, pedagógusainak a segítséget, a szülői szervezet anyagi támogatását és a kedves Szülők részvételét a délutáni programon. Jó volt újra együtt örülni, nevetni, szórakozni!

A „Köszönjük Magyarország!” pályázatnak hálásak vagyunk a támogatásért, közreműködésükkel láthattuk vendégül a Langaléta Garabonciásokat.

Berczeliné Csúri Edit szervezőFigyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!