Lóca együttes az iskolában

2021. október 7-én fellépett intézményünkben, az alsó tagozatosok előtt, a Lóca együttes. A „Köszönjük, Magyarország!”program keretében látogattak el hozzánk, Hét országra szóló lakodalom című gyermekkoncertjükkel.

Dalaikkal elkísértük Gyurkát az útján: megtudtuk, milyen munkákat vállal, hogyan talál párjára, hogyan készül a falu népe a lakodalomra. Műsoruk egy lakodalmi mulatsággal zárult.  Az előadás a gyermekek aktív részvételére épült; a témához kapcsolódó mondókákat, népdalokat, népi játékokat, moldvai táncdallamokat tartalmazott. A dalokat történetmesélés kötötte össze: a szövegek elmondásában, a karakterek megformálásában az együttes minden tagja részt vett.

Olyan énekeket emeltek be műsorukba a magyar népdal-kincstárból, melyeket a gyermekek ismernek, s reményeik szerint szülőként majd továbbadnak, így éltetve a néphagyományt. Habár rövid időt tudtak eltölteni a közönséggel, céljukat elérték, vidámságban, sok közös énekléssel telt el a koncert.

A program közreműködői: a Lóca együttes tagjai, Fekete Irén  – hegedű, gitár, doromb, ének; Székely Zoltán – furulya, szaxofon; Almási Krisztián – tapan, cajon, ütőhangszerek, népi hangkeltő eszközök.

Köszönjük Szabó-Mikor Éva könyvtárosnak, hogy megismerhettük a zenekart, hiszen 2020 őszén az országos könyvtári napok keretében ülhettünk először „lócára”velük a könyvtárban.

 

 Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!