Kutatók éjszakája a Sziládyban

Szeptember 24-én ismét megrendezték a református gimnáziumban a népszerű tudományos programot, ahová iskolánk érdeklődő tanulói külön busszal utaztak.

A Tudományok életre kelnek - volt a mottója a már több mint 10 éve sorra kerülő rendezvénynek, melyen 24 állomás közül lehetet választani. Mindenhol más és más különleges kísérlettel, látványos bemutatóval, játékos programokkal várták az érdeklődőket. Volt robotika és 3 D nyomtatás, mikroszkopizálás, érdekes fizikai, kémia és hangtani kísérletek, csillagászati megfigyelések, kultúrtörténeti és tudományos játékok, rendőrségi és mentős foglalkozás.

Menetlevéllel a kezükben, a kíváncsi tanulók csoportosan, a gimnázium tanulóinak segítségével fedezték fel a patinás épületet és a feladatokat, melyeken mindenki játszva tanulhatott. Az este sötétje még, izgalmasabbá tette a programot!

Köszönjük a gimnáziumi tanárok és diákok munkáját, mellyel felejthetetlen élményben volt része tanulóinknak!Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!