Búcsúzunk kollégánktól, Dobosné Radványi Ilonától

A Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola Gy. Szabó Béla Tagiskolájának pedagógusai, dolgozói, a szülők és diákok fájó szívvel búcsúznak kollégájuktól, tanáruktól Dobosné Radványi Ilonától, aki hosszú, türelemmel viselt betegség után, augusztus 24-én eltávozott tőlünk.

Ilike 2019 őszétől tanított intézményünkben matematikát és ének zenét. Nyíltszívű, gyermekszerető, hitében erős pedagógusként fordult mindenki felé, együttműködve velük. Mesterpedagógusként tevékenyen  segítette kollégáink szakmai munkáját, az online oktatás bevezetésekor. Énekkart szervezett, furulyázni tanította a gyerekeket, tanulmányi versenyre készítette fel diákjait. Technika szakos nevelőként kézügyességével, kreativitásával maga köré gyűjtötte a kicsiket és nagyokat, mérhetetlen türelemmel segítve őket. Osztályfőnökként igyekezett tanítványainak nem csak tanára lenni, olyan kapcsolatot épített ki velük, melynek alapja a kölcsönös tisztelet és megbecsülés, elismerés volt. Rendezvényeinken zongorajátékával járult hozzá a programok meghittebb hangulatú megvalósításához. A zene mindig fontos szerepet töltött be magán-és iskolai életében, univerzális kommunikációs eszközként használta. Mélységesen hitt Kodály Zoltán szavaiban:” Teljes lelki élet zene nélkül nincs.”

Drága Ilike! Az angyalok kórusa a menyországban izgatottan várta a legszebb hangú szoprán énekest, akit egy angyal megcsókolt, s magával repítette; elvette terheit, szabaddá tette.

Nem felejtünk el soha, bennünk élsz tovább az emlékeinkben mélyen.

 Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!