Egészségnap

Szép napsütéses őszi szombaton az iskolarádión keresztül tartott zenés reggeli tornával kezdődött az egészségnap.

 A környezettudatos, valamint egészséges táplálkozásra figyelve a termekben ÖKO-piknikeztek az osztályok. Nagyon sokféle, ízletes helyi finomságot készítettek a gyerekek az osztályfőnökök és szülők segítségével. Ötleteiket kiállításon osztották meg az érdeklődőkkel.

A nap folyamán az alsó tagozatosok játékosan megismerkedtek a fogápolás és kézmosás fontosságával. Humuszka kukac segítségével komposztálták a maradékokat és váltóversenyen segítettek a termések betakarításában. A felsősök bejárták a falut; a piacon kiszámolták egy adag lecsó árat, a Művelődési Házban az élelmiszerek útját követték. Egészségük megőrzése érdekében relaxáltak a Sószobában, sportoltak a játszótéren; majd a Gondozási Központban a káros szenvedélyek hatásaira hívta fel a kamaszok figyelmét a védőnő. A komposzt gondozását, (etetését-itatását- forgatását) a csapatok közös próbatételen elevenítették fel. Az állomásokon szerzett tombola sorsolásával záródott a nap.

Mindannyian rengeteg hasznos információval és felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk, de ami a legfontosabb, hogy együtt, jó hangulatban és felszabadultan töltöttük el ezt a szombat délelőttöt.

Kapcsolódó képek

Összes kép megtekintése

 Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!