Bérczes Jenő matematika emlékverseny

A Vésztői Kis Bálint Református Általános Iskola hagyományteremtő matematika versenyt hirdetett, ezzel akart emléket állítani az egykori igazgató, matematika tanár Bérczes Jenő emlékének.

A versenyt a református általános iskolák 2-8. évfolyamán hirdették meg. 13 intézményből 101 versenyző vett részt a 3 fordulós online elődöntőn. Közülük 55-en jutottunk be a május 19-én rendezett döntőbe, ahová Kertész Zsuzsa felkészítő tanárnőnk vitt el. A 10 feladat megoldására 60 perc állt rendelkezésünkre. A versenyt követően egy finom ebéden vettünk részt. Míg a tanárok javították a dolgozatokat, addig mi logikai játékokkal töltöttük az időt. Az eredményhirdetés előtt, az iskola tanulói a református templomban komolyzenei hangversennyel kedveskedtek. Az eredményhirdetést izgatottan vártuk, mi elismerő oklevélben részesültünk.

A verseny után megnéztük a Vésztő-Magor Történelmi Emlékhelyet, ahol körbejártuk a Csolt-Monostort, a régészeti bemutató helyet, majd elsétáltunk a Népi-Írók Szoborparkjához. A Sebes-Körös partján megettük maradék szendvicsünket, desszertként elfogyasztottunk egy-egy jégkrémet, majd elindultunk haza.

Nagyon szép élményben gazdag napot töltöttünk el Vésztőn, amire a mai napig jó szívvel emlékezünk.

Kovács Luca, Varga Vivien
7. osztályos tanulókFigyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!