Búcsúzunk Katitól

A Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola Gy. Szabó Béla Tagiskolájának pedagógusai, dolgozói, a szülők és diákok fájó szívvel búcsúznak kollégájuktól, tanáruktól Szabóné Szatmári Katalin aki tragikus hirtelenséggel 2023. július 26-án eltávozott tőlünk.

Kollégánk 1985-ben végzett magyar- gyors és gépíró szakos általános iskolai tanárként, a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán, Nyíregyházán. A diploma megszerzése után 1985. augusztus 1-jétől került kinevezésre Szankra az Általános Művelődési Központba, magyar nyelv és irodalom szakos tanárként. 2001. szeptember 1-jétől az intézmény igazgató helyettese lett. Helyettesi munkáját négy évig végezte, ezután a fenntartó és a pedagógusok bizalmát elnyerve az ÁMK igazgatójának kérték fel. Az első évben megbízott, majd öt évre kinevezett igazgató lett. Az intézményhez tartozott az óvoda, a könyvtár és a képtár, valamint a közművelődés. A komoly felelősséggel járó feladatot kollégái támogatásával nagy odafigyeléssel végezte.

2003-ban szakvizsgázott, mint fejlesztőpedagógusaz Eötvös József Főiskola Pedagógiai Fakultásán, majd 2005-ben ismét szakvizsgát tett közoktatás vezetői szakképzettséggel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán.

Mindent megtett azért, hogy szakmai felkészültségben, energiában a gyermekek nevelésében megfeleljen a folyamatosan változó igényeknek. Kötelességtudatra és becsületességre tanította a rábízott tanulókat. Szaktárgyi versenyeinek eredményét mindig a legjobb helyezések sikere koronázta.Számára igazi hivatás volt a pedagóguspálya, egész lényét, a szívét adta a munkába, tökéletesen dolgozott. Legjobb tudását adta önmagából, mert tudta, hogy ezzel iskolája közösségét erősíti. Mint pedagógus, mindig az emberek segítségére, hasznára akart lenni, hivatását így töltötte be, akadályt maga előtt nem ismert.

Drága Kati!

Mindannyian el nem múló szeretettel megköszönjük, hogy a miénk voltál, belőled mi is kaptunk, általad mi is gazdagodtunk. Most már látjuk: minden, ami él, mulandó. Az átadott tudásban, gyermekeidben, unokáidban, az együtt töltött évek emlékeiben tovább élsz bennünk.

Nyugodj békében!

 Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!